adaptuvalysia-do-novykh-realii-vidnovyly-bezperebiine-vyrobnytstvo-yak-u-brovarakh-pratsiuie-pidpryiemstvo-yake-ye-odnym-z-pershykh-stvorenykh-za-chasiv-nezalezhnosti-video

Адаптувалися до нових реалій, відновили безперебійне виробництво: як у Броварах працює підприємство, яке є одним з перших створених за часів Незалежності (відео)

 • 35169 переглядiв

Підприємство "Бровафарма" у Броварах адаптувалося до роботи в умовах війни та відновило безперебійне виробництво ветпрепаратів. Компанія зберегла експортні потужності та продовжує сплачувати податки до місцевого бюджету.

Повномасштабна російська агресія стала серйозним іспитом для українського бізнесу. Чимало виробничих потужностей було знищено внаслідок ворожих ударів, багато підприємств були змушені здійснити релокацію з тимчасово окупованих територій та зон ведення бойових дій. Підприємствам на відносно спокійних територіях довелося адаптуватися до нових реалій роботи. Що вони і зробили, не в останню чергу і завдяки взаємодії із місцевою владою. До таких, зокрема, належить Німецько-українська науково-виробнича фірма "Брофарма". Як ця компанія пережила перші місяці війни, завдяки чому вдалося відновити безперебійне виробництво – дізнавалися журналісти УНН.

Деталі

Підприємство "Бровафарма" було створене у 1992 році, тому його можна сміливо називати одним з першопроходців вітчизняної промисловості створеної саме за часів Незалежності нашої держави. Компанія є одним з найбільших в Україні виробників ветеринарних препаратів – виробляє більше 160-ти найменувань продукції

Саме цьому підприємстві діє унікальна для України автоматизована лінія розливу препаратів в ПВК-ампули.

Весь цикл виробництва вдалося зберегти навіть, незважаючи на те, що у лютому на околицях Броварів стояли російські окупанти.

"Буквально в трьох-п’яти кілометрах від нас велися активні бойові дії. Звичайно спочатку, як в усіх був у людей, певний такий шок. Багато хто роз‘їхався, багато хто розгубився. Згодом ми адаптувалися. Забезпечили безперебійну роботу", - розповідає керівник підприємства Андрій Сидельников.

Компанії вдалося зберегти і свої експортні потужності – "Бровафарма" постачає свою продукцію до країн близького та дальнього зарубіжжя: Грузію, Молдову, Узбекистан, Кувейт, Катар та Об’єднанні Арабські Емірати.

Стабільна робота підприємства – це робочі місця, регулярна сплата податків до державного, і що найголовніше, місцевого бюджету. Як зазначає Андрій Сидельников міський голова Броварів Ігор Сапожко постійно цікавиться ситуацією на підприємстві. Натомість, компанія розуміє свою відповідальність перед громадою.

У нас періодично міський голова збирає керівників найбільших підприємств, найбільших платників податків до місцевого бюджету для того, щоб обговорювати певні питання, які виникають в того чи іншого підприємства. Цілком усвідомлює роль бізнесу. Бізнесу комфортно працювати – бізнес відповідно намагається розвиватись і збільшувати якусь ділову активність на території громади. Громада отримує податки в місцевий бюджет від фонду заробітньої плати

- зазначив керівник «Бровафарма». 

Додатково

У штаті підприємства "Бровафарма" працюють доктори і кандидати наук, налагоджена постійна співпраця з провідними науково-дослідними і навчальними закладами України та інших країн, видаються підручники та навчально-практичні посібники, захищено близько 70 дисертацій, опубліковано понад 700 наукових робіт, зареєстровано 52 патенти.

Компанія регулярно бере участь у міжнародних виставках і має численні відзнаки за якість продукції, зокрема нагороди "Золота фортуна", "Вища проба", дипломи "Символ професійності", "Кращий вітчизняний товар".

Власна справа: чому українські жінки стали частіше реєструватися ФОПами, які напрямки діяльності обирають, як допомагає місцева влада05.08.24, 16:58

Популярні

Новини по темі

Як проходить евакуація на Сумщині - поліція показала фото

 • 23983 переглядiв

Жнива в Україні підходять до завершення - Мінагрополітики

 • 36405 переглядiв