7-kvitnia-vsesvitnii-den-zdorovia-mizhnarodnyi-den-bobra

7 квітня: Всесвітній день здоров’я, Міжнародний день бобра

 • 36356 переглядiв

Сьогодні, сьомого квітня, усі прихильники здорового способу життя, люди, які піклуються про свій організм, можуть долучитися до Всесвітнього дня здоров’я. Метою події є наголошення на важливості здоров’я в нашому житті, залучення людства до вирішення фізичних й ментальних проблем, підвищення поінформованості про різноманітні захворювання

Сьогодні, сьомого квітня, усі прихильники здорового способу життя, люди, які піклуються про свій організм, можуть долучитися до Всесвітнього дня здоров’я, пише УНН.

Подія була започаткована у 1950 році на честь того, що саме сьомого квітня 1948 року був затверджений статут Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Метою Всесвітнього дня здоров’я є наголошення на важливості здоров’я в нашому житті, залучення людства до вирішення фізичних й ментальних проблем, підвищення поінформованості про різноманітні захворювання, надання рекомендацій щодо поліпшення самопочуття і стану здоров’я, переконання до здорового способу життя.

Щороку ВООЗ обирає тему, яка висвітлює пріоритетну сферу громадського здоров’я.

За допомогою Всесвітнього дня здоров’я ВООЗ не тільки підвищує обізнаність, а й спонукає уряди, організації та світову спільноту до дій, спрямованих на вирішення проблем охорони здоров’я.

Зоозахисники та любителі дикої природи сьогодні можуть долучитися до відзначення Міжнародного дня бобра. Подія започаткована на честь американки Дороті Річардс, яка більше 50-ти років вивчала бобрів в одному з місцевих заповідників.

У середині ХХ століття через людську діяльність, неконтрольоване полювання і браконьєрство популяція бобрів у світі опинилися під загрозою.

За оцінкам науковців, нині у світі нараховується близько 1,5 мільйона бобрів, 85% з яких мешкають у країнах Європи. Популяція бобрів в Україні коливається в межах 25-ти тисяч особин.

Дерево діаметром 5 - 7 сантиметрів бобер валить за 5 хвилин, а за ніч може повалити дерево діаметром більше 40 сантиметрів.

Бобри з народження знають, як споруджувати греблі і де будувати житла. Це називається генетичною пам'яттю. Греблі бобрів - єдині споруди, побудовані тваринами, які можна побачити з космосу.

Найбільша боброва гребля завдовжки 850 метрів розташована в Канаді.

В Україні у першу неділю квітня своє професійне свято відзначають геологи.

Робота геологів та представників суміжних професій охоплює такі види діяльності, як дослідження літосфери, виявлення родовищ корисних копалин, вивчення фізичних властивостей земних надр, аналіз хімічного складу гір, вивчення руху земної кори та багато іншого.

Сьомого квітня розпочинається Міжнародний тиждень тромбону.

Вважається, що цей музичний інструмент з’явився у ХV столітті в Італії. Однак, хто саме є його винахідником до цього часу достеменно невідомо.

Тромбон є одним з найстаріших інструментів, який все ще використовується в сучасних симфонічних оркестрах, де він часто грає допоміжну роль. Ця роль додає музиці глибини та сили. Тромбони універсальні і їх можна знайти в різних музичних жанрах, включаючи класику, джаз, поп-музику і рок.

Існує велика різниця між тромбонами, що використовуються в джазі, і тими, що використовуються в симфонічних оркестрах. Джазові тромбони спроектовані легшими і гнучкішими, з меншим розтрубом і меншим розміром отвору, щоб легше було грати швидкі ноти.

З іншого боку, симфонічні тромбони більші, мають більший розтруб, щоб видавати повніший, гучніший звук, здатний заповнити концертний зал, навіть із задньої частини великого оркестру.

Також сьогодні у люди у багатьох куточках світу приєднуються до Міжнародного дня пам’яті жертв геноциду в Руанді.

З 6 по 7 квітня 1994 року в африканській країні Руанда внаслідок перевороту до влади прийшли представники народу хуту, які почали винищувати тутсі – другу за чисельністю етнічну групу. Під час геноциду, котрий тривав 100 днів, було вбито близько 800 тисяч людей. Представники народу хуту жорстоко вбивали тутсі навіть у школах та церквах.

Православні християни, які дотримуються юліанського календаря сьогодні відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці.

За переказом,  саме цього дня Пречиста Діва Марія отримала благу звістку від вісника Божого – Архангела Гавриїла, який сповістив їй, що вона зачала непорочно від Святого Духа та народить сина Божого, який буде величатися Ісусом Христом.

Пізніше ангел з’явився у сні чоловіку Марії Йосипу та підтвердив новину про зачаття Сина Божого Марією. Він також дав вказівки голові родини стосовно того, як вберегти майбутнє дитя від переслідування та знищення.

За новоюліанським календарем сього дні День пам’яті преподобного Георгія Сповідника.

Георгій був противником іконоборців. За це його позбавили сану митрополита а Митилені. за наказом імператора Константинополя Гергія Сповідника відправили у заслання до Херсонесу, де він і помер.

Іменини сьомого квітня святкують Георгій, Данило, Марія, Євдокія.

Популярні

Новини по темі

Мінветеранів окреслило ключові напрямки своєї роботи

 • 43188 переглядiв