Електроенергії достатньо: в "Укренерго" не бачать підстав для запровадження графіків відключень

Електроенергії достатньо: в "Укренерго" не бачать підстав для запровадження графіків відключень

Київ  •  УНН

15 листопада 2023, 08:45  •  37534 перегляди

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Попри зростання вечірнього максимуму споживання електроенергії потужностей України достатньо для забезпечення потреб споживачів. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 437 населених пунктів. Про це заявили в “Укренерго”, передає УНН.

Цитата

“Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів. “Укренерго” не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались”, — йдеться у дописі.

Споживання

Вчора, 14 листопада, середньодобова температура трималась на тому ж рівні, що у понеділок 13 листопада. (6,1°C). Попри стабільну температуру вечірній максимум споживання електроенергії продовжує зростати й вчора був на 1,4 % вищим, ніж у понеділок 13 листопада.

Експорт/імпорт

Експорт здійснюється до Словаччини, Румунії та Молдови в нічні години (добовий мінімум споживання) загальним обсягом 1 422 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 263 МВт.

Водночас сьогодні імпорт електроенергії здійснюється здебільшого в денні години зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 3 896 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 556 МВт.

Знеструмлення

З технічних причин є знеструмлені споживачі у Сумській області.

Разом з тим через негоду частково знеструмлені 11 населених пунктів у Дніпропетровській та Київській областях.

Загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишається 437 населених пунктів.

Зокрема через обстріли є пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Нагадаємо

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) встановила граничні ціни на електричну енергію.