З початку повномасштабного вторгнення менше ніж 70 громадян рф в'їхали в Україну - ДПСУ

З початку повномасштабного вторгнення менше ніж 70 громадян рф в'їхали в Україну - ДПСУ

Київ  •  УНН

9 листопада 2023, 13:46  •  25206 перегляди

КИЇВ. 9 листопада. УНН. З літа 2022 року трохи більше ніж 70 громадян російської федерації отримали візу на в’їзд в Україну. Але за цей час не всі з цих осіб перетнули український кордон, під час брифінгу у четвер, як повідомили в Медіацентрі Україна, сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише УНН.

Цитата

«Для громадян російської федерації з літа минулого року було встановлено візовий режим для в’їзду (в Україну – ред.), і на цей момент трохи більш як 70 громадян російської федерації отримали візу, яка дозволяє їм перетнути кордон на в’їзд в Україну, але не всі ще цим правом скористалися. Тобто менше, ніж 70 громадян рф, які отримали візу, перетнули кордон на в’їзд в Україну», – зазначив він.

Деталі

Окрім того, наявність візи не є безумовною підставою для пропуску громадян рф на територію України. Позаяк вони мають відповідати й іншим умовам перетину кордону, зокрема мати підтвердження мети своєї поїздки в Україну.

Доповнення

З 1 липня 2022 року в Україні почав діяти візовий режим з росією. Громадяни росії можуть отримати українську візу у візових центрах компанії VFS Global, розташованих у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі.

Остаточне рішення щодо дозволу на перетин кордону громадян рф ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби України.