У Білому домі заявили, що виділятимуть Україні менші пакети допомоги через бездіяльність Конгресу

У Білому домі заявили, що виділятимуть Україні менші пакети допомоги через бездіяльність Конгресу

Київ  •  УНН

3 листопада 2023, 21:20  •  346610 перегляди

КИЇВ. 4 листопада. УНН. США мають намір у майбутньому виділяти менші пакети військової допомоги України через відсутність рішення американського Конгресу щодо додаткового фінансування Києву. Про це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, відповідаючи на запитання про чергове оголошення військової допомоги для України, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні Державний департамент і Міністерство оборони оголосили про новий пакет зброї та обладнання для України, щоб задовольнити критичні потреби на полі бою. … Сьогоднішні оголошення вичерпують гроші USAI, доступних наразі для підтримки України. … ми починаємо надавати Україні менші пакети військової допомоги PDA, щоб розтягнути нашу здатність підтримувати Україну якомога довше», — сказала Карін Жан-П’єр.

Вона наголосила — вкрай важливо, щоб Конгрес надіслав світові важливе повідомлення про рішучість Америки та вжив заходів, щоб прийняти додатковий запит президента щодо національної безпеки та показати Володимиру Путіну та решті світу, що Сполучені Штати продовжують твердо підтримувати Україну.

Довідка

Військова допомога США Україні складається з:

  • програми Presidential Drawdown Authority (PDA; надання зброї із запасів армії США),
  • програми Ukraine Security Assistance Initiative (USAI; замовлення зброї у виробників).

Нагадаємо

У п'ятницю 3 листопада, США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, до якого увійшло озброєння та обладнання на 125 мільйонів доларів. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий пакет допомоги від США: мільйони снарядів, зокрема й лазерні боєприпаси для боротьби з дронами