На окупованих територіях росія з початку повномасштабної війни примусово мобілізувала близько 60 тисяч чоловіків - ГУР

На окупованих територіях росія з початку повномасштабної війни примусово мобілізувала близько 60 тисяч чоловіків - ГУР

Київ  •  УНН

31 липня 2023, 07:22  •  297360 перегляди

КИЇВ. 31 липня. УНН. На окупованих територіях, з початку військової агресії 2022 року, рф примусово мобілізувала майже 60 000 чоловіків. Про це повідомив представник головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у коментарі Радіо Свобода, повідомляє УНН.

Деталі

За його словами, з початку 2022 року держава-агресор росія на окупованих територіях України примусово мобілізувала до своєї армії від 55 000 до 60 000 чоловіків.

«Це насильницька мобілізація: окупанти ловили людей на вулиці, вони приходили на ті нечисельні підприємства, які ще працювали, і примусово забирали людей ― просто переодягали та відправляли на фронт. Обіцяли, мовляв, будете на другій на третій лінії, а насправді люди потрапляли на передову», ― сказав Андрій Черняк.

Також, за його словами, росія зганяє до окупаційного війська й студентів з окупованих українських територій.

«Людина зранку пішла на заняття і через два дні вона вже воює. Власне кажучи, росія не вважає мешканців Донеччини та Луганщини за людей, тому окупантам абсолютно все одно, закони не діють. Єдина реальна можливість [вижити] ― одразу, за першої ж можливості здатися в полон», ― зазначив Андрій Черняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: кремль планує легалізувати злочини на ТОТ - Центр національного спротиву