Соціал-демократи Німеччини не каратимуть колишнього канцлера Герхарда Шредера через зв'язок з росією

Соціал-демократи Німеччини не каратимуть колишнього канцлера Герхарда Шредера через зв'язок з росією

Київ  •  УНН

2 березня 2023, 12:13  •  791029 перегляди

КИЇВ. 2 березня. УНН. Колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера не буде покарано Соціал-демократичною партією (СДПН) за зв'язки з росією, заявила арбітражна комісія, інформує УНН.

Деталі

Інформаційне агентство dpa послалося на рішення регіонального комітету Соціал-демократичної партії в Ганновері, який відхилив пропозиції про покарання Шредера за його зв'язок із російськими державними енергетичними компаніями «Роснефть» та «Газпром», а також з Nord Stream AG, яка керує підводними газопроводами.

Колегія партії СДПН ухвалила, що недостатньо доказів того, що Шредер, який був канцлером з 1998 по 2005 рік та лідером соціал-демократів з 1999 по 2004 рік, порушив принципи чи статут партії.

Хоча Комітет зазначив, що німецькі політики, можливо, неправильно оцінили ризики, пов'язані із залежністю країни від російських енергоносіїв, він заявив, що це твердження не може бути застосовано виключно до Шредера.

Якби комітет задовольнив скаргу, Шредеру, давньому другові президента росії, могло б загрожувати виключення із партії.
Рішення колегії може бути оскаржене.

Додамо

Шредер був позбавлений права обіймати посади, які фінансує держава, у травні після того, як на нього чинили тиск з метою дистанціюватися від путіна після вторгнення росії в Україну.

Наприкінці липня 78-річний політик вирушив до Москви, щоб зустрітися з російським диктатором, і згодом сказав, що путін хоче вирішення війни шляхом переговорів.

Президент України Володимир Зеленський називав поведінку Шредера «огидною».