ukenru
zustrich-veimarskoho-trykutnyka-dlia-obhovorennia-dopomohy-ukrainy-sholts-pryiniav-u-berlini-makrona-ta-tuska

Зустріч Веймарського трикутника для обговорення допомоги України: Шольц прийняв у Берліні Макрона та Туска

 • 59304 переглядiв

Лідери країн Веймарського трикутника - Німеччини, Франції та Польщі - зібралися в Берліні, щоб обговорити подальшу підтримку України.

У Берліні лідери країн Веймарського трикутника зібралися на зустріч, яка мала бути присвячена обговоренню підтримки України. Про те, що канцлер НІмеччини Олаф Шольц прийняв президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска, повідомив речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт, пише УНН.

У Берліні канцлер Шольц приймає президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска. Спільна заява з 16:00 (за місцевим часом - ред.)

- написав Гебештрайт у X.

Доповнення

14 березня Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцом скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів Веймарського трикутника, яка відбудеться у пʼятницю за участі Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска.

На зустрічі лідерів "Веймарського трикутника" (Франції, Німеччини та Польщі) в Берліні в п'ятницю обговорюватимуть допомогу Україні. За словами канцлера ФРН Олафа Шольца, країни повинні зробити все можливе для більшої підтримки України. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вже привітав президента Франції Еммануеля Макрона у Берліні.

Окрім того, голова Євроради Шарль Мішель також прибув на зустріч з канцлером Німеччини Олафом Шольцом до Берліна, де сьогодні збираються лідери Веймарського трикутника для обговорення допомоги України.