zustrich-starmera-i-fon-der-liaien-shchodo-perevantazhennia-vidnosyn-mizh-londonom-i-briusselem-znovu-perenesly

Зустріч Стармера і фон дер Ляєн щодо "перевантаження" відносин між Лондоном і Брюсселем знову перенесли

 • 10325 переглядiв

Заплановану зустріч прем'єра Британії та голови Єврокомісії перенесено на кінець жовтня. ЄС розчарований обережністю Лондона щодо відновлення молодіжних та студентських обмінів.

Заплановану зустріч прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн було відкладено. ЄС "розчарований" тим, що британський уряд продовжує проявляти обережність у питанні відновлення таких програм молодіжного та студентського обміну між Лондоном і Брюсселем. Про це повідомляє The Guardian, передає УНН

Деталі

Очікувалося, що прем'єр-міністр Британії  зустрінеться з Урсулою фон дер Ляєн у перший або другий тиждень вересня, але джерела повідомили, що тепер зустріч може відбутися не раніше кінця жовтня.

Дипломати ЄС заявили, що в деяких колах "занепокоєні" тим, що уряд Великої Британії не висловився більш позитивно щодо молодіжних і студентських програм, сказавши, що прояв обережності ставить під сумнів надії на більш широке перезавантаження відносин Великої Британії з ЄС.

Джерела в Брюсселі заявили, що вони задаються питанням, чи не діє Стармер з надлишку обережності, побоюючись, що противники Brexit звинуватять його в спробі скасувати Brexit, якщо він занадто охоче погодиться на відновлення програм.

Британія і США планують безстроково продовжити договір про ядерну співпрацю03.09.24, 11:28

Інші говорили, що ЄС позначив свої власні "червоні лінії", повідомивши журналістам, що угода щодо полегшення поїздок для музикантів і артистів малоймовірна.

Спочатку зустріч Стармера і фон дер Ляєн тет-а-тет була запланована на 25 липня, але через розбіжності в розкладі вона не відбулася, і обидві сторони заявили, що спробують зустрітись наприкінці серпня або на початку вересня.

Тепер очікується, що нова програма роботи над "перезавантаженням" ЄС розпочнеться не раніше весни, а на початку наступного року може відбутися саміт ЄС і Великої Британії, щоб запустити процес.

Джерела в ЄС заявили, що вони не стурбовані затримкою зустрічі, оскільки фон дер Ляєн зосереджена на тому, щоб привести до ладу свою нову раду керівників - комісарів ЄС.

У середу вранці вона назве імена своїх нових комісарів, але потім їхні призначення має ратифікувати Європейський парламент, що може зайняти понад місяць.

Єврокомісія виділяє Україні 40 млн євро на ремонт енергоінфраструктури06.09.24, 13:24

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    48 людей загинули у зіткненні бензовоза з вантажівкою в Нігерії

     • 12891 переглядiв