znakhodili-v-ukhilyantiv-tuberkuloz-za-1500-dolariv-v-odesi-vikrili-golovu-likarskoyi-komisiyi-ta-dvokh-yiyi-spilnikiv

"Знаходили" в ухилянтів туберкульоз за 1500 доларів: в Одесі викрили голову лікарської комісії та двох її спільників

 • 212853 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. У Одесі правоохоронці викрили схему з отриманням хабарів за виготовлення медичних довідок, які дозволяють уникнути призову на військову службу. Голова лікарської консультативної комісії та її спільники вимагали від військовозобов'язаних 1500 доларів за виписку із медичної карти із зазначенням діагнозу туберкульозу, повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН

Деталі

Відомо, що підозрювана, яка є головою лікарської консультативної комісії, брала хабарі за виготовлення медичних довідок, які дозволяють уникнути призову на військову службу.

Вона вимагала від військовозобов'язаних 1500 доларів за виписку із медичної карти із зазначенням діагнозу туберкульозу. Ці довідки потім передавалися до Територіальної централізованої комісії, яка приймає рішення про придатність громадян до військової служби. На підставі цих довідок чоловіків визнавали непридатними до військової служби.

Враховуючи це правоохоронці повідомили голові лікарської консультативної комісії про підозру в одержанні неправомірної вигоди та службовому підробленні.Також було повідомлено про підозру спільникам голови комісії, через яких вона одержувала неправомірну хабарі.

Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваним та відсторонення від займаної посади медпрацівниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ викрила на корупції все керівництво районної ВЛК на Одещині

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Індії розлючений слон розтрощив рейсовий автобус

     • 321122 переглядiв

    В Угорщині засумнівалися в необхідності вступу Швеції до НАТО

     • 320866 переглядiв

    Україна повернула з ТОТ ще двох дітей - омбудсмен

     • 113794 переглядiв