znaiu-komu-ne-treba-tysnuty-ruku-kharlan-pro-obiimy-z-eksrosiiankoiu-pislia-vyhrashu-boiu-olimpiady

"Знаю, кому не треба тиснути руку": Харлан про обійми з ексросіянкою після виграшу бою Олімпіади

 • 12439 переглядiв

Ольга Харлан прокоментувала свої обійми з Анною Баштою після бою на Олімпіаді. Українка наголосила, що Башта вже 5 років представляє Азербайджан, а не Росію.

Українська фехтувальниця Ольга Харлан коментуючи свої обійми та потиснення руки з азербайджанською фехтувальницею російського походження Анною Баштою після виграшу бою на Олімпіаді-2024 заявила, що вона представляє іншу країну впродовж п'яти років та наголосила, що знає, кому не треба тиснути руку.

Про це УНН повідомляє з посиланням на Суспільне Спорт.

Збірна України здобула першу медаль Олімпійських ігор-2024 у Парижі. Її володаркою стала шаблістка Ольга Харлан, яка здобула "бронзу" в особистій першості.

На шляху до бронзової нагороди Харлан здобула чотири перемоги у п'яти матчах. Зокрема в 1/8 фіналу перемогла представницю Азербайджану Анну Башту.

Башта є азербайджанською фехтувальницею російського походження: народилася у Тольятті та до 2018 року представляла збірну росії, у складі якої ставала, зокрема, срібною призеркою чемпіонату світу в команді.

Після перемоги над Баштою Харлан потиснула руку суперниці і обійнялася з нею перед тим, як покинути доріжку. Хоча у 2023 році саме українська фехтувальниця відмовилася привітати рукостисканням "нейтральну" росіянку Анну Смірнову, внаслідок чого отримала чорну картку на чемпіонаті світу.

В коментарі для Суспільне Спорт Харлан пояснила рішення привітати після бою Башту. Шаблістка наголосила: її суперниця представляє іншу країну впродовж п'яти років.

"Вона з 2019 року представляє Азербайджан, і повірте: я знаю, кому не треба тиснути руку. Вона мені вчора побажала "золото", і це дуже приємно", — сказала Харлан.

Наступним виступом Харлан на Олімпіаді-2024 стане командна першість.

Олімпіада 2024 у Парижі: МОК опублікував список спортсменів з рф і рб18.07.24, 20:43

Популярні

Новини по темі