zmi-posol-yevrosoiuzu-zaiavyv-shcho-vstup-hruzii-do-yes-zupyneno

ЗМІ: посол Євросоюзу заявив, що вступ Грузії до ЄС призупинено

 • 16279 переглядiв

Посол Євросоюзу в Грузії Павло Герчинський, говорячи про Грузію, заявив, що лідери Євросоюзу вирішили заморозити процес вступу і терпляче чекають більшої ясності від уряду Грузії.

Посол ЄС в Грузії Павел Герчинський, говорячи про Грузію, заявив, що лідери Євросоюзу вирішили заморозити процес вступу та терпляче чекають на більшу ясність від уряду Грузії, повідомляє "Эхо Кавказа", пише УНН.

Деталі

"Наразі вступ Грузії до ЄС призупинено", підкреслив Герчинський, як цитує його видання.

"Про це дуже чітко заявили лідери Євросоюзу після саміту Європейської ради. Я не можу собі уявити, що цього року Грузія рухатиметься вперед, зробить кроки, тому що лідери Євросоюзу вирішили заморозити процес вступу. Тепер вони терпляче чекають більшої ясності від уряду Грузії", - сказав дипломат у Тбілісі на дводенній міжнародній конференції.

Брюссель: процесс вступления Грузии в ЕС де-факто остановлен из-за закона об "иностранных агентах"28.06.2024, 10:44

Герчинський також повідомив про рішення ЄС заморозити 30 мільйонів євро, призначених на підтримку держави у сфері оборони. 

"І це тільки перший крок, будуть й інші. Нашу пряму допомогу уряду Грузії буде скорочено, і ми постараємося перекласти цю пряму допомогу на громадянське суспільство і засоби масової інформації. Про це було оголошено після зустрічі міністрів закордонних справ у Люксембурзі", - сказав Герчинський.

Посол також зазначив, що досі незрозуміло, чи торкнеться процес розширення ЄС Грузії.

"Розширення є одним із найважливіших викликів, що стоять перед Європейським Союзом, і я щиро сподіваюся, що протягом наступних 5 років роботи новообраного керівництва відбудеться велика хвиля подальшого розширення Євросоюзу. У випадку з Грузією - досі неясно, чи стане вона частиною наступної великої хвилі розширення ЄС. Я щиро сподіваюся, що так і буде, і після жовтневих виборів ми відновимо нашу роботу і зуміємо домогтися того, щоб Грузія стала частиною подальшого розширення ЄС", - зазначив посол.

Грузия не может быть одной ногой в москве, если хочет вступить в ЕС - глава МИД Литвы15.05.2024, 22:31

Популярні

Новини по темі

Пастор завербував синів до "роботи" на рф - СБУ

 • 22676 переглядiв