zemletrus-u-khorvatiyi-poshkodiv-budivlyu-ukrayinskogo-posolstva

Землетрус у Хорватії пошкодив будівлю українського посольства

 • 12859 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Будівля українського посольства зазнала незначних пошкоджень під час сильного землетрусу, що сьогодні стався у Хорватії. Наявність українських громадян серед постраждалих перевіряється. Водночас, за даними дипломатів, станом на зараз звернення на "гарячу лінію" посольства про допомогу не надходили. Про це у коментарі УНН повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"За інформацією Посольства України у Хорватії, 29 грудня за 60 км від Загреба було зафіксовано потужний землетрус магнітудою 6,3 бали. Стихійне лихо було відчутно по всій країні. В епіцентрі землетрусу завдано значної шкоди будівлям і комунікаціям. Будівля українського посольства також зазнала незначних пошкоджень. Співробітники не постраждали. Наявність українських громадян серед постраждалих перевіряється", - повідомив співрозмовник УНН.

З його слів, посольство України у Хорватії відкрило "гарячу лінію", на яку українські громадяни можуть звертатися за допомогою: +385916051010.

"Станом на зараз звернення на "гарячу лінію" посольства не надходили", - зазначив речник МЗС.

Дипломати рекомендували громадянам України, які перебувають у Хорватії, уважно стежити за повідомленнями місцевих компетентних органів про розвиток сейсмологічної ситуації. У разі повторних поштовхів, слід невідкладно залишити будівлі, не користуватися ліфтом, уникати перебування біля ліній електропередач та дерев.

Як повідомляв УНН, у вівторок на території Хорватії зафіксовано землетрус магнітудою 6,3.

За даними посольства України, у країні можливий повторний землетрус, українців просять стежити за повідомленнями компетентних органів Республіки Хорватія про розвиток сейсмологічної ситуації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Суднам хочуть дозволити плавати по Дніпру цілий рік

     • 19905 переглядiв