zelenskyi-vvazhaie-shcho-predstavnyky-rosii-povynni-buty-na-druhomu-samiti-myru

Зеленський вважає, що представники росії повинні бути на другому Саміті миру

 • 14487 переглядiв

Зеленський поставив завдання мати повністю підготовлений план до другого Мирного саміту в листопаді, де, на його думку, мають бути присутні російські представники, незважаючи на відмову Росії від участі.

Президент Володимир  Зеленський ставив завдання, щоб в листопаді був повністю готовий план для другого Саміту миру. Він вважає також, що представники росії повинні бути на другому Саміті миру.

Про це він повідомив під час пресконференції, передає кореспондент УНН.

В кінці липня на початку серпня буде перша зустріч на рівні міністрів, радників безпеки, як ми й обіцяли щодо висновків нашого Саміту миру. Перша зустріч буде скоріш за все в Катарі – це щодо енергетичної безпеки й там буде повністю підготовлений план щодо енергетичної безпеки. В серпні буде зустріч в Туреччині щодо вільного мореплавства й це буде питання продовольчої безпеки й там буде повністю готовий розроблений план. У вересні буде зустріч в Канаді щодо гуманітарного напрямку – обміну полонених та повернення дітей і там буде розроблений план

 - розповів Зеленський. 

Він повідомив, що ставив завдання, щоб в листопаді був повністю готовий план для другого Саміту миру.

Я вважаю, як ми йшли, за таким планом ми будемо продовжувати йти. Після цих трьох пунктів, якщо вони спрацюють буде готовий повністю план реалізації всіх пунктів і я ставив завдання, щоб в листопаді у нас був повністю готовий план. Тобто план буде готовий для Саміту, для другого Саміту буде все готово. Якщо ці три пункти ми реалізуємо і якщо буде готовий повністю план. З нашого, з боку партнерів я вважаю все буде зроблено. Вважаю, що для цього ми будемо готові наблизити максимально другий Саміт і вважаю, що представники росії повинні бути на другому Саміті

- заявив Зеленський.

Доповнення

Заступник міністра закордонних справ росії михайло галузін заявляв, що росія не збирається брати участь у другому мирному саміті щодо України, попри те, що Київ хоче запросити туди представників рф. 

Популярні

Новини по темі