zelenskyi-ta-meloni-obhovoryly-spilne-vyrobnytstvo-zbroi

Зеленський та Мелоні обговорили спільне виробництво зброї

 • 51361 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Про що говори політики переповіли у пресслужбі українського глави держави, передає УНН.

Деталі

Серед головних тем перемовин – війна в Україні. Зеленський розповів Мелоні про поточну ситуацію на передовій, та останні масовані російські обстріли. Український Президент подякував Італії та особисто Джорджі за готовність й надалі допомагати в посиленні нашої ППО. Окремо політики торкнулись питання оборонної співпраці.

Обговорили й подальші кроки нашої оборонної співпраці. Зокрема, торкнулися питання оборонної копродукції. Україна та Італія разом можуть зміцнити захист не лише наших народів, але й усієї Європи. Це буде вагомий внесок у глобальну безпеку.

– наголосив Президент України.

Зеленський провів телефонну розмову з Трюдо: говорили про посилення української ППО01.01.24, 19:57

Увагу приділили й підготовці зустрічі радників щодо Формули миру, що має відбутися в Давосі вже за кілька тижнів.

Вдячний Італії за незмінну підтримку наших зусиль із відновлення повної сили міжнародного права: наша Формула миру саме заради цього й запропонована. Доручили нашим командам активізувати двосторонню роботу щодо безпекових гарантій для України.

– подякував Зеленський.

Володимир Зеленський також привітав Італію із початком головування в "Групі семи". Та подікував за внесок італійців у незмінну підтримку України в боротьбі з агресором та у європейських інституціях. Зокрема, й на рівні "Групи семи".

 Домовилися й надалі спільно працювати, щоб рішення "Групи семи" заради відновлення справедливого миру та покарання агресора повністю виконувались.

– зазначив Зеленський.

Зеленський провів розмову з Сунаком: говорили про посилення ППО України 02.01.24, 19:05

Додатково

Від 1 вересня Італія очолила Групу підтримки України на рівні послів G7 у 2024 році, подякувавши Японії за лідерство у 2023 році. Вони продовжують зосереджуватися на реформах та протистоянні російській агресії.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі пролунав вибух

     • 29812 переглядiв