zelenskyi-prybuv-do-brytanii-anonsuvav-uchast-u-samiti-zustrichi-z-korolem-ta-novym-premierom-i-novi-bezpekovi-uhody

Зеленський прибув до Британії: анонсував участь у саміті, зустрічі з королем та новим прем'єром і нові безпекові угоди

 • 34224 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський прибув до Великої Британії для участі в саміті Європейської політичної спільноти. Він проведе двосторонні зустрічі та підпише нові безпекові угоди, а також очікується угода про підтримку українського ОПК.

Президент України Володимир Зеленський повідомив у четвер, що прибув до Великої Британії для участі в саміті Європейської політичної спільноти, двосторонніх зустрічей та підписання нових безпекових угод, пише УНН.

Країни європейського простору вчетверте збираються на саміт Європейської політичної спільноти обговорити спільні теми та виклики. Я прибув до Великої Британії для участі в саміті, двосторонніх зустрічей із партнерами, підписання нових безпекових угод.

- написав Зеленський у соцмережах.

З його слів, окрема програма – щодо відносин України із Великою Британією. "Зустрінуся з Його Величністю Королем Чарльзом ІІІ, Прем'єр-міністром Кіром Стармером, урядовцями, керівниками оборонних компаній", - вказав Зеленський.

Президент анонсував підписання міжурядової угоди про підтримку українського ОПК, обговорення майбутньої оборонної співпраці та розширення наших можливостей захисту.

"З перших днів повномасштабного вторгнення Велика Британія була на крок попереду в рішучості щодо підтримки України. Саме така рішучість потрібна, щоб зупинити російський терор", - наголосив Зеленський.

На оприлюднених Президентом фото видно нового посла України у Лондоні Валерія Залужного, який раніше був Головнокомандувачем ЗСУ.

Зеленський привітав Стармера з призначенням на посаду прем’єр-міністра Британії 05.07.24, 22:47

Популярні

Новини по темі

Відновлено рух поїздів на "зеленій гілці" метро в Києві

 • 20502 переглядiв