zelenskyi-i-premier-niderlandiv-zustrilysia-z-veteranamy-u-zaporizhzhi-hovoryly-pro-drony-ta-obmin-polonenykh

Зеленський і прем'єр Нідерландів зустрілися з ветеранами у Запоріжжі. Говорили про дрони та обмін полонених

 • 43970 переглядiв

Президент України та прем'єр-міністр Нідерландів провели зустріч з ветеранами російсько-української війни у Запоріжжі. Обговорили виробництво дронів, обмін полонених, розмінування та відновлення енергетичних об'єктів.

У Запоріжжі Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф зустрілися з ветеранами російсько-української війни: воїнами Збройних Сил, Територіальної оборони, Національної гвардії. Вони воювали на різних напрямках і захищали Україну і з 2014-го, і з 2022 року, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

"Я хотів би вам подякувати за все, що ви зробили для України. І за те, що не забуваєте тих, хто віддав своє життя через ворога. Дуже важливо їх усіх пам’ятати. Поки пам’ятаємо – вони живі, і вони точно назавжди в нашій історії. Але цього замало, якщо немає перемоги. Бо вся ця пам’ять просто піде. Дуже важливо, щоб ми до кінця відстояли і цю пам’ять, і свою землю", – сказав Глава держави.

Прем'єр-міністр Нідерландів висловив підтримку захисникам України.

"Ми пишаємося тим, що ви зробили, вашою хоробрістю. Сподіваюся, що ви й надалі зберігатимете такий дух. Я бажаю Україні свободи, і це є запорукою свободи Європи", – зазначив Дік Схооф.

Прем’єр міністр Нідерландів оголосив про пакет допомоги Україні на понад 200 млн євро02.09.24, 17:37

Під час зустрічі обговорили, зокрема, виробництво дронів і забезпечення запчастинами до них, обмін полонених і можливість допомоги з боку Нідерландів, розмінування територій і надання якісного обладнання, а також відновлення енергетичних об’єктів.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Британія частково призупиняє продаж зброї Ізраїлю

     • 12543 переглядiв

    У Києві сталася стрілянина біля ЖК "Амурський" - поліція 

     • 15134 переглядiв

    Румунія зробила ще один крок до передачі Україні ЗРК Patriot

     • 55130 переглядiв

    Сирський не проти, щоб СБУ повторно перевірила Гладкого

     • 24947 переглядiв