ukenru
zelenskomu-na-pidpis-peredali-zakon-pro-dopomogu-bezrobitnim-na-karantinakh

Зеленському на підпис передали закон про допомогу безробітним на карантинах

 • 15689 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав законопроект про допомогу безробітним на період інших карантинів, документ передали на підпис Президенту Володимиру Зеленському, передає УНН з посиланням на пресслужбу Апарату ВР.

"Закон передано на підпис Президенту України", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Йдеться про законопроект “Про внесення змін до статті 47-1 Закону України "Про зайнятість населення" щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб” (реєстр. №3010а).

Документ передбачає надання допомоги з часткового безробіття на період карантину, спричиненого не лише коронавірусною інфекцією, а й у разі запровадження подібних обмежень через інші захворювання в майбутньому.

Закон надає право Кабінету міністрів України визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, надзвичайної ситуації, її розмір, строк надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Доповнення

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб "збити" хвилю захворюваності на COVID-19. Голова МОЗ Степанов зазначав, що головного ефекту від січневого "локдауну" вдалося досягти.

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину, - по всій території країни правила "помаранчевої" зони. 

Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого. Розглядається можливість продовжити адаптивний карантин до травня.

Обмежувальні заходи вдарили зокрема і по українському ринку праці.

Станом на 30 листопада 2020 року у центрах зайнятості перебувало близько 410 тисяч безробітних.

За даними Мінекономіки, в Україні було виплачено понад 13 млрд грн допомоги по безробіттю та частковому безробіттю за 8 карантинних місяців.

Українські Національні Новини

Економіка