zelenskomu-dopovili-scho-raketa-yaka-vpala-na-teritoriyi-polschi-ne-bula-ukrayinskoyu

Зеленському доповіли, що ракета, яка впала на території Польщі – не була українською

 • 637343 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Президенту України Володимиру Зеленському доповіли, що ракета, яка впала на території Польщі минулої доби, – не була українською. Про це Голова держави заявив під час пресконференції з українськими ЗМІ, передає УНН.

Цитата

“У вечірній доповіді мені особисто – від командувача Повітряних сил до головкома Валерія Залужного сказали, що це була не наша ракета чи наш ракетний удар. Я не маю сенсу їм не довіряти, я з ними війну пройшов… Все, що Україна хотіла — всю ніч ми говорили з різними лідерами, домовилися, що багато цих розмов будуть непублічними. У мене дуже проста позиція: чи можна допустити Україну на місце? Поки слідство не закінчилося, можна не говорити остаточні висновки? Ми маємо право бути у спільній слідчій групі?.. Я вважаю, так”, — сказав Зеленський.

Деталі

За його словами, один удар по західній території України збігається за часом із вибухом на території Польщі, але, за інформацією українських військових, снаряд розірвався в небі на українській території.

“Ми – держава справедлива. Якщо це було використання нашої ППО і на території Польщі знайшли уламки, я хочу ці докази. Якщо, не дай Боже, якийсь уламок вбив цих людей, нам треба вибачатись. Але, вибачте, спочатку слідство, доступ, дані, які ви маєте, ми хочемо отримати”, — вважає Президент.

Зеленський також наголосив, що діаметр вирви на місці вибуху в Польщі — 20 метрів, глибина — 5 метрів, і сказав, що, на його думку, це російська ракета.

Доповнення

CNN, з посиланням на держпосадовця в США повідомило, що українські військові намагалися збити російську ракету, яка летіла на Польщу.

Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада заявив з приводу інциденту з падінням ракети, що немає жодних ознак того, що це була навмисна атака на Польщу. І що "багато вказує на те, що це була ракета ППО, яка, на жаль, впала на територію Польщі".

За словами Генсека НАТО Єнса Столтенберга, немає жодних ознак того, що падіння ракети в Польщі було результатом навмисної атаки. І що "попередній аналіз показує, що інцидент, ймовірно, був викликаний українською ракетою ППО, яка була випущена для захисту території України від атак російських крилатих ракет".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина пропонує направити до Польщі бойові літаки

     • 357900 переглядiв

    У звільненому Херсоні виявили ще одну катівню рашистів

     • 457466 переглядiв

    Справу Тарпана “гальмують”? Майже рік жодної судової ухвали

     • 315605 переглядiв

    Оргкомітет затвердив план заходів до 90-х роковин Голодомору

     • 288843 переглядiв

    З початку року в Україні одружилося понад 200 тисяч пар

     • 330070 переглядiв