ukenru
zelenskiy-zrobiv-zayavu-schodo-vidpovidalnosti-za-nezakonne-zbagachennya-vzhe-gotoviy-zakonoproekt

Зеленський зробив заяву щодо відповідальності за незаконне збагачення: вже готовий законопроект

 • 14709 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Лідер президентських перегонів Володимир Зеленський заявив, що його командою розроблено законопроект, який відновить відповідальність за незаконне збагачення. Про це йшлося під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом, передає УНН із посиланням на прес-службу Зеленського.

Як повідомили у прес-службі, під час зустрічі Лінас Лінкявічус нагадав, що Захід особливо уважно стежить за боротьбою з корупцією в Україні.

“Скасування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення суперечить зобов’язанням України перед Євросоюзом”, — зазначив міністр.

Володимир Зеленський повідомив гостю, що його командою розроблено відповідний законопроект, який відновить відповідальність за незаконне збагачення.

Нагадаємо, НАБУ і САП було порушено 106 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого за незаконне збагачення.

27 березня Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. У результаті чого усі справи, які були порушені за цією статтею – скасовані.

Як повідомляв УНН, нещодавно робоча група при Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності затвердила редакцію статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Українські Національні Новини

Політика