ukenru
zelenskiy-vistupiv-na-vidkritti-samitu-radi-yevropi

Зеленський виступив на відкритті саміту Ради Європи

 • 763793 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Президент Володимир Зеленський виступив онлайн під час відкриття саміту Ради Європи, який відбувається у Рейк'явіку, передає кореспондент УНН з посиланням на трансляцію.

Цитата

“Дорогі лідери Європи. Сьогодні о третій ночі наші люди в Україні прокинулися від вибухів. росія використала балістичні ракети, які важкі для нашої системи оборони. Але всі ракети були збиті – 100%. Це історичний результат. Дякую всім вам. росія намагається дуже сильно вдосконалювати свої навички вбивати. Ми дуже намагаємося посилити можливості нашого захисти. І я дякую усім країнам, які допомагають нам покращити нашу повітряну оборону”, – заявив Зеленський.

Деталі

Голова Держави наголосив, що ще рік тому Україна не могла збивати балістичні ракети. Проте наразі, саме єдність та спільна мета – захистити Україну та Європу дозволяють успішно збивати такі повітряні цілі.

Він додав, що Україна також потребує винищувачі F-16 для того, щоб мати ще більший показник у знищенні ворожих повітряних цілей.

Водночас Президент подякував всім лідерам Європи за просування та підтримку української “формули миру”, та наголосив, що один з найважливіших критеріїв до перемоги – це справедливість. Саме тому необхідно створити міжнародний трибунал щодо воєнних злочинів рф.

“Європа чекала на той час, коли всі лідери об’єднаються та будуть діяти задля 100% результату у захисті європейських цінностей та безпеки. І це те, чого зараз нам вдалося досягнути. Україна, вся Європа, та всі, хто зараз знаходяться на цьому саміті – ми всі європейці, тож ми вільні. Тож ми діємо на всі 100% задля нашого спільного захисту. Давайте візьмемо це за правило на нашому континенті. Слава Україні!”, – додав Президент.

Читайте також: Саміт лідерів країн Ради Європи: чому це важливо для України

Українські Національні Новини

Новини Світу