ukenru
zelenskiy-telefonom-privitav-putina-z-novim-rokom

Зеленський телефоном привітав Путіна з Новим роком

 • 40872 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Очільники держав привітали один одного з прийдешніми святами та проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, що відбулося 29 грудня, передає УНН із посиланням на повідомлення офісу Президента у Telegram-каналі.

"Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Очільники держав привітали один одного з прийдешніми святами та проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, що відбулося 29 грудня. Також сторони привітали укладення контракту на транзит російського газу територією України, підписаного напередодні", - йдеться у повідомленні.

За даними Офісу Президента, під час розмови очільники держав також домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, серед іншого і кримчан, які перебувають в Криму та на території Росії, і росіян, утримуваних в Україні.

"Сторони висловили надію на те, що повне припинення вогню вздовж лінії розмежування на Донбасі розпочнеться найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 грудня, перед Новим роком, відбулося звільнення утримуваних осіб з ОРДЛО. На підконтрольну Україні територію повернулось 76 утримуваних осіб.

У межах великого обміну звільнили 12 українських військових.

Пізніше Офіс Президента опублікував детальний список українців, які повернулися.

Українські Національні Новини

Політика