ukenru
zelenskiy-proviv-zustrich-z-prezidentom-azerbaydzhanu-govorili-pro-investitsiyi-vidbudovu-ukrayini-ta-rozminuvannya

Зеленський провів зустріч з президентом Азербайджану: говорили про інвестиції, відбудову України та розмінування

 • 564423 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим в рамках саміту Європейської політичної спільноти у Молдові. Сторони обговорили інвестиційні проекти, відбудову України, а також досвід Азербайджану в розмінуванні деокупованих територій. Про це пише УНН з посиланням на Офіс Президента України.

Цитата

"Ми високо цінуємо участь Азербайджану у відновленні інфраструктурних об'єктів у Київській області. Сподіваємося на допомогу в подальшій відбудові України. У повоєнний період розраховуємо на активну участь Азербайджану в інвестиційних проектах в Україні", – сказав Зеленський.

Деталі

Президент України також подякував Азербайджану за послідовну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, підтримку в межах міжнародних організацій, зокрема під час голосувань за резолюції Генеральної Асамблеї ООН. Володимир Зеленський відзначив усебічну гуманітарну допомогу, надану Азербайджаном.

Крім того, сторони приділили окрему увагу досвіду Азербайджану в питанні гуманітарного розмінування деокупованих територій.

Зеленський висловив сподівання на активне залучення Азербайджану до підтримки ініціатив України країни стосовно досягнення сталого й справедливого миру на основі української формули миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський домовився обговорити з партнерами створення коаліції літаків на наступному “Рамштайні”

Українські Національні Новини

Політика