ukenru
zelenskim-obgovoriv-z-dzhonsonom-garantiyi-bezpeki-ta-vidbudovu-ukrayini-pislya-viyni

Зеленський обговорив з Джонсоном гарантії безпеки та відбудову України після війни

 • 153473 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, зокрема гарантії безпеки для Києва та відбудову України. Про це повідомив Зеленський під час спільного брифінгу в Києві з Джонсоном, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми були єдині з паном прем'єр-міністром у тому, що необхідно й надалі посилювати нашу антивоєнну коаліцію. Я проінформував прем'єр-міністра про хід переговорного процесу, про нашу чітку позицію й мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави. Про це ми також сьогодні детально говорили. Ми розраховуємо, що Лондон у цьому процесі буде відігравати ключову роль…", - сказав Зеленський.

Деталі

За його словами, сьогодні він з Джонсоном обговорили основні напрями на яких потрібно зосередити зусилля на цьому шляху.

"Визнали ключові завдання та скоординували нашу подальшу роботу. Ми консолідуємо максимальну підтримку нашої держави у посиленні обороноздатності наших військ, у підтримці наших громадян, як в Україні, так й за межами нашої держави. У відбудові України, про це ми також говорили з прем'єр-міністром й ми будемо разом відбудовувати нашу країну, наші прекрасні міста", - розповів Зеленський.

Доповнення

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві заявив про новий пакет фінансової та військової допомоги.

Керівник ВП Андрій Єрмак повідомляв, що розмова президента України Володимира Зеленського і прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона була дуже насиченою і конструктивною. Чекати результатів недовго.

Українські Національні Новини

Політика