ukenru
zbitki-mayzhe-na-40-mln-grn-ekszastupniku-golovi-derzhgeonadr-povidomili-pro-pidozru

Збитки майже на 40 млн грн: ексзаступнику голови Держгеонадр повідомили про підозру

 • 9517 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Колишньому заступнику голови Держгеонадр повідомили про підозру у службовій недбалості, що у 2017 році заподіяла державі на понад 38 млн грн збитків. Про це повідомляє УНН з посиланням на сторінку в Telegram департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

“Колишньому першому заступнику Голови Держгеонадр повідомили про підозру – його службова недбалість заподіяла державі понад 38 млн грн збитків. У 2017 році ексчиновник підписав лист-повідомлення, що містив недостовірну інформацію. За цим документом відповідно до наказів т.в.о. голови Держгеонадр було відтерміновано дату зупинення дії спеціального дозволу на видобуток корисних копалин загальнодержавного значення”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що згаданий лист надійшов на адресу профільного підприємства.

“Там на його підставі здійснили незаконний видобуток вогнетривких та тугоплавних глин у кількості 156 тис. 207 тонн. Це заподіяло державним інтересам 38,4 млн грн збитків – сума підтверджена висновком експертизи. Важливо: колишній перший заступник Держгеонадр за своїми посадовими обов’язками координував діяльність департаменту, працівники якого готували лист-повідомлення. Він не вчинив жодних дій для контролю за раціональним та ефективним використанням надр, як було передбачено його посадою”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що викрили незаконну діяльність оперативники Департаменту стратегічних розслідувань з колегами-правоохоронцями.

“Учора, 17 грудня, експосадовцю повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Києві викрили оборудку з продажу активів неплатоспроможних банків на понад 24 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП