zbirav-rozviddani-pro-gvardiyu-nastupu-mvs-sbu-vikrila-informatora-rozvidki-rf

Збирав розвіддані про "Гвардію наступу" МВС: СБУ викрила інформатора розвідки рф

 • 248907 переглядiв

Деталі

Затриманий чоловік перебував на службі у лавах Національної гвардії. Згідно з даними СБУ, інформатор був дистанційно залучений російською воєнною розвідкою до співпраці через популярну ігрову інтернет-платформу.

«За вказівкою російської воєнної розвідки він збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів «Гвардії наступу» МВС України. Передусім ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення «Рубіж», - йдеться у повідомленні.

Ворожим поплічником виявися місцевий житель, який співпрацював з агресором ще до своєї мобілізації у Сили оборони України.

Наразі відомо, що збір розвідданих зрадник здійснював у період, коли його залучали до охорони місць розташування військової техніки Сил оборони. Він передавав інформацію російській стороні через месенджер у вигляді медіафайлів з електронними координатами українських об’єктів.

Під час обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використовував для листування з агресором.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ провела спецоперацію і дістала з тилу ворога садиста-бойовика, який виводив на "розстріл" мешканців Херсонщини

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    НАБУ оголосило в розшук нардепа Дубневича

     • 371622 переглядiв

    Верховний суд Індії сказав "ні" одностатевим шлюбам в країні

     • 267293 переглядiв