zatiahuvannia-protsesu-prodazhu-yakhty-medvedchuka-z-boku-holovy-arma-dumy-ne-mozhe-buty-prosto-sluzhbovoiu-nedbalistiu-politoloh

Затягування процесу продажу яхти медведчука з боку голови АРМА Думи не може бути просто службовою недбалістю - політолог

 • 84628 переглядiв

Політолог Віктор Бобіренко вважає, що затягування продажу яхти медведчука головою АРМА Оленою Думою не може бути простою недбалістю. Експерт припускає, що такі дії могли бути вмотивовані фінансовою винагородою.

Затягування процесу продажу яхти екснардепа-зрадника віктора медведчука з боку голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олени Думи не може бути звичайною службовою недбалістю, такі дії могли бути вмотивовані фінансовою винагородою. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив політолог Віктор Бобіренко.

Та яка службова недбалість? Ну серйозно. Я в українських реаліях не вірю в такі факти, як службова недбалість. Службова недбалість – це відмазка для того, щоб не було кримінального провадження. Типу звільняйте мене адміністративно, бо типу це службова недбалість. Ну дурний я, не зміг і не вийшло, каюся – звільняйте. Адже максимально можливе покарання за службову недбалість – це звільнення за некомпетентність

- вважає експерт.

За його словами, правоохоронці мають дослідити, чому яхту медведчука за два роки так і не вдалося продати. 

"Я не суд, щоб виносити вердикт, але для мене очевидно і однозначно, що дії АРМА були вмотивовані. Кому вигідно (що яхту не продали – ред.) – медведчуку, чи його куму путіну, можемо дискутувати. Це хай вивчають правоохоронці. Я ж можу припустити, що це люди здійснюють такі дії, бо вони замотивовані грошима… Півроку вона давала пропозиції, ви вдумайтеся! Півровку! Ага, просто недбалість", - вказує політолог.

Контекст

АРМА нещодавно опинилося в центрі уваги через втрату яхти Royal Romance, що належала підозрюваному у держзраді екснардепу віктору медведчуку. Адже, попри арешт яхти хорватським судом і передання її Україні для реалізації, АРМА за два роки так і не змогла продати актив.

Дослідивши тему, вдалося з’ясувати, що основна затримка з продажем яхти екснардепа-зрадника виникла через те, що очільниця АРМА Олена Дума майже пів року готувала зміни до законодавства для реалізації закордонних активів. Водночас станом на момент її призначення в АРМА Офіс генпрокурора спільно з МЗС вже підготували проєкт змін, однак Дума його категорично відкинула.

У зв’язку з цим, АРМА лише 20 березня 2024 року розпочало конкурс з відбору реалізатора, який мав здійснювати продаж яхти, а через місяць таки обрала переможця. Варто зауважити, що обрання переможця відбулося за місяць до завершення максимального строку арешту цього активу, що зробило його продаж фактично неможливим.

Екснардеп Ігор Мосійчук вважає, що голова АРМА Олена Дума діяла в інтересах медведчука, затягуючи продаж його яхти. Він закликає розслідувати, чи було це умисно, чи через некомпетентність.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 8 серпня: Нацбанк зміцнив гривню

 • 19710 переглядiв