ukenru
zaporizka-aes-prodovzhuye-pratsyuvati-z-rizikom-porushennya-norm-radiatsiynoyi-ta-pozhezhnoyi-bezpeki-energoatom

Запорізька АЕС продовжує працювати з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки - Енергоатом

 • 174931 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Запорізька атомна електростанція на ранок 9 серпня продовжує працювати з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Про це повідомляє Енергоатом, передає УНН.

Цитата

«Станом на 8:00 9 серпня 2022 року Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Періодичний обстріл ЗАЕС російськими військами з РСЗВ упродовж останніх днів спричинив серйозний ризик для безпечного функціонування станції», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що у результаті атаки на Запорізьку АЕС, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, відключений один із трьох працюючих енергоблоків.

«Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об'єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека. Також пошкоджені три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС», - зазначається в повідомленні.

Наголошується, що український персонал станції продовжує працювати та докладати усіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

В Енергоатомі нагадали, що наразі Запорізька АЕС продовжує працювати і виробляти електроенергію для потреб енергосистеми України.

Доповнення

Після ворожих обстрілів Україна закликала МАГАТЕ та ООН відправити місію на Запорізьку АЕС до кінця місяця.

Українські Національні Новини

Економіка