ukenru
zamovniki-derzhzakupivel-sogodni-znischuyut-ukrayinskogo-virobnika-ekspert

Замовники держзакупівель сьогодні знищують українського виробника - експерт

 • 10453 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. ProZorro, на жаль, не гарантує чесності і прозорості проведення державних закупівель. Замовники в особі розпорядників державних коштів винайшли масу способів, як віддавати перемогу “потрібним” компаніям. Про це у коментарі УНН розповів експерт, кандидат медичних наук засновник і член Української медичної експертної спільноти Ігор Найда.

“ProZorro - це добре, але замовники тендерів часто все роблять так, щоб тендери проходили на їх смак”, - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тендер відомства Лапи наочно демонструє, як ProZorro не захищає від корупції

Також, за його словами, сьогодні спостерігається стала тенденція до знищення українського виробника. Відбувається це шляхом позбавлення вітчизняних компаній права участі у державних закупівлях, або ж шляхом їх штучної дискваліфікації.

“Зараз на ринку знищують українських виробників, тенденція у нас така. Спеціально створюють умови, під які українські виробники, щоб відповідати, мають вкласти шалені кошти. А поки наші починають виконувати ці умови, іноземці вже перемагають, бо мають потужний маркетинг, і просто вже заполонили ринок. І це за умови, що українські виробники мають якісну продукцію, яка не поступається іноземній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український виробник тест-систем для виявлення хвороб склав конкуренцію французькому

Це, насправді, катастрофа... І те, що сьогодні кричать Стефанишини - дайте закордонним виробникам можливість... Та ні ж! Треба купувати те, що ми робимо, у національного виробника, в першу чергу, якщо у нього якісна та відповідна продукція”, - наголосив Найда.

Нагадаємо, як писав УНН, Держпродспоживслужба “викинула” з тендеру на закупівлю тест-систем українського виробника, віддавши перемогу дистриб'ютору іноземного товару. І це при тому, що цінова пропозиція останнього виявилася майже на 1 млн грн дорожчою за пропозицію вітчизняної компанії.

Українські Національні Новини

Політика