ukenru
zakhisniki-mariupolya-pidtverdili-informatsiyu-scho-politichne-kerivnitstvo-namagalosya-yikh-deblokuvati

Захисники Маріуполя підтвердили інформацію, що політичне керівництво намагалося їх деблокувати

 • 349440 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Вище політичне керівництво намагалося деблокувати захисників Маріуполя під час важких боїв за місто. Про це на пресконференції підтвердив звільнений з полону захисник “Азовсталі” Владислав Жайворонок із позивним "Вікіпедія", передає кореспондент УНН.

Цитата

“До нас доходила інформація, що, дійсно, представники вищого командування зв’язувалися з командуванням гарнізону Маріуполь. І я знаю про спроби деблокади – це, фактично, так було. Тобто, нас намагалися деблокувати, намагалися надати нам допомогу, наскільки це було можливо взагалі”, – сказав він.

Деталі

За словами Владислава, українські захисники чули про спроби інших підрозділів спеціального призначення підвозити якусь певну допомогу – медикаменти, боєприпаси, і т.д.

“Нам було дуже приємно розуміти, що ми не самі. Але, на жаль, цієї допомоги виявилося недостатньо. В першу чергу, це було через те, що для противника Маріуполь був принципово важливою точкою на карті, тому вони натягнули таку кількість протиповітряної оборони, що Байрактари до нас вже не долітали. І було втрачено дуже багато безпілотників, і життів людей, які намагалися виконати ті завдання, які ставило наше вище командування”, – додав Жайворонок.

Доповнення

Під час інтерв’ю російським опозиційним журналістам у березні Президент Володимир Зеленський повідомив, що дав дозвіл захисникам Маріуполя покинути місто через надто важку ситуацію і повноцінну блокаду міста окупантами. Але вони відмовилися і вирішили до останнього захищати людей, що залишилися.

Зеленський також додав, що Україна втратила багато льотчиків, які летіли допомагати захисникам Маріуполя.

Українські Національні Новини

Суспільство