zaharbnyky-pozbavliat-sotszakhystu-ukraintsiv-bez-rosiiskykh-pasportiv-z-2025-roku-sprotyv

Загарбники позбавлять соцзахисту українців без російських паспортів з 2025 року - Спротив

 • 110063 переглядiв

Окупанти запроваджують примусову паспортизацію, позбавляючи українців соціального захисту. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі

З 1 січня 2025 року жителі тимчасово окупованих територій України, які не отримають російського паспорта, позбудуться доступу до соціальних послуг. Цю інформацію активно поширюють російські змі, а окупаційна влада вдається до шантажу, ставлячи під загрозу життя найбільш уразливих груп населення.

Особливо постраждають інсулінозалежні громадяни, які не зможуть отримати необхідні ліки без зміни громадянства. В умовах дефіциту медикаментів в аптеках, це ставить їх у критичну ситуацію.

До кінця 2024 року кремль планує змусити всіх мешканців окупованих територій від 14 років отримати ворожі паспорти. Невдача місцевих колаборантів у реалізації цих планів спонукала окупантів посилити погрози.

Примусова паспортизація є частиною стратегії терористичної країни, спрямованої на зміну демографічного складу загарбаних територій та легітимізацію свого контролю над українськими землями.

Примусова паспортизація росіянами українських дітей на окупованих територіях набуває загрозливих масштабів - Лубінець15.07.24, 17:03

Юлія Котвицька

Суспільство

Популярні

Новини по темі

Осінні вітаміни: як підтримати здоров'я в холодну пору року

 • 14976 переглядiв

Ціни на нафту різко впали після нападу Ізраїлю на Іран

 • 15014 переглядiв

Багато людей загинуло під час нападу Ізраїлю на Ліван

 • 14873 переглядiв

У Харкові прогриміли вибухи

 • 16253 переглядiв