za-piv-roku-mozhe-zyavitisya-pravova-baza-dlya-konfiskatsiyi-zamorozhenikh-aktiviv-rf-vitsepremyer

За пів року може з'явитися правова база для конфіскації заморожених активів рф - віцепрем'єр

 • 595864 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Впродовж найближчого півріччя може з'явитися юридична база для рішення щодо конфіскації заморожених російських активів на Заході. Таку думку висловила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

"В Україні в команді Генерального прокурора створена група, яка напрацьовує єдиний алгоритм. Але лідером у цьому процесі є також Європейський Союз, який об’єднує 27 країн, і майже у кожній країні є певна частина власності, яка заморожена в рамках санкцій. Тому це має бути скоординований механізм, - сказала Сетфанішина. - Готується правова рамка. На сьогодні в рамках "Групи семи" сформоване розуміння, що це має бути скоординований процес. Я очікую, що протягом найближчого півріччя буде сформована юридична база для такого рішення, і на майданчику Європейської комісії цей блок, який стосується конфіскації, буде частиною процесу відновлення".

Деталі

Урядовиця додала, що "створюються відповідні фонди, де ці кошти також можуть акумулюватись і спрямовуватись на поточні і післявоєнні відновлення нашої держави".

Нагадаємо

В Україні планують спрямувати конфісковані у банків рф 17 млрд грн на відновлення житла.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нове загострення війни може бути в лютому - Данілов

     • 631519 переглядiв