ukenru
za-ostanni-pivroku-facebook-vidaliv-bilshe-3-mlrd-feykovikh-akauntiv

За останні півроку Facebook видалив більше 3 млрд фейкових акаунтів

 • 9961 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Керівництво соціальної мережі Facebook видалило понад 3 млрд фейкових сторінок в період з початку жовтня 2018 до кінця березня 2019 року. Як уточнюється в четвер у доповіді компанії, опублікованій на її сайті, це вдвічі більше, ніж за попередні шість місяців, пише УНН.

Згідно з поширеною інформацією, останнім часом була відмічена підвищена активність в появі фейкових сторінок. При цьому більшість з них були заблоковані ще на стадії створення або протягом наступних кількох хвилин. У компанії поскаржилися на те, що разом зі збільшенням числа відсіяних сторінок зросла також кількість фейкових акаунтів, творцям яких вдалося обійти системи безпеки.

В цілому кількість фейкових сторінок серед 2,4 млрд щомісячних активних користувачів соцмережі склало 5% (119 млн), що на 1-2% вище очікувань. Керівництво Facebook, згідно з доповіддю, за минулий шестимісячний період видалило також близько 7 млн публікацій, фотографій та інших матеріалів за порушення правил соціальної мережі, що активно бореться останнім часом з розпалюванням насильства і ненависті.

Нагадуємо, Цукерберг відповів на пропозицію розділити Facebook, WhatsApp і Instagram

Українські Національні Новини

Новини Світу