ukenru
za-chas-kampaniyi-viboriv-do-radi-zafiksovano-75-povidomlen-schodo-porushennya-viborchogo-zakonodavstva

За час кампанії виборів до Ради зафіксовано 75 повідомлень щодо порушення виборчого законодавства

 • 9332 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. За час кампанії виборів до Верховної Ради України, яка почалася 24 травня, зафіксовано 75 повідомлень щодо порушення виборчого законодавства. Про це повідомили у Департаменті комунікації Нацполіції України, передає УНН.

"За 20 днів кампанії нами зареєстровано 75 заяв та повідомлень про злочини та події, пов’язані з виборчим процесом. У переважній більшості ці повідомлення стосувалися можливих фактів підкупу виборців (30) та незаконної агітації (25)", – зазначив керівник Нацполіції Сергій Князєв.

Він уточнив, що найбільша кількість звернень надійшла до поліції Луганської (20), Дніпропетровської (10) та Одеської (7) областей, а також до поліції міста Києва – 15 повідомлень.

За цими заявами розпочато два кримінальних провадження за фактами підкупу виборців у Луганській області. Крім цього, поліцейські склали два адміністративні протоколи за фактами виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації з порушенням законодавства.

"За всіма фактами та повідомленням, які пов’язані з виборчим процесом, вимагаю проводити неупереджені та детальні перевірки, а також забезпечити чіткий контроль за розглядом даних матеріалів та прийняттям процесуальних рішень", – додав Князєв.

Нагадаємо, за даними МВС, станом на 11 червня, загалом, поліція розслідувла 19 проваджень про порушення виборчого законодавства.

Українські Національні Новини

Політика