yunesko-vnesla-tunisku-kharissu-do-spisku-kulturnoyi-spadschini

ЮНЕСКО внесла туніську Харіссу до списку культурної спадщини

 • 1275491 переглядiв

Деталі

Харісса є пастою з в'яленого гострого перцю, свіжоприготовлених спецій і оливкової олії, яка зберігає її і злегка знижує гостроту.

У заявці Тунісу на отримання статусу зазначається, що Харісса є «невід'ємною частиною домашніх продуктів та повсякденних кулінарних та харчових традицій туніського суспільства».

«Харісса використовується як приправа, інгредієнт і навіть самостійна страва і добре відома у всьому Тунісі, де її споживають і виробляють, особливо в регіонах, де вирощують перець чилі», - йдеться в повідомленні.

«Вона сприймається як ідентифікуючий елемент національної кулінарної спадщини та фактор соціальної згуртованості».

Рецепти Харісси різняться залежно від регіону. Варіації можуть містити додавання ферментованої цибулі або лимонного соку. У Тунісі Харісса використовується як інгредієнт у м'ясному (птах, яловичина, коза або баранина) або рибному рагу з овочами, а також як ароматизатор для кускуса.

Туніс є найбільшим експортером готової Харісси. 

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон зі світлом на 75% - голова ОВА

     • 850458 переглядiв

    Як відновити паспорт під час воєнного стану: план дій

     • 889966 переглядiв

    Збіглося: Філатов заспокоїв, що дим над Дніпром не від вибуху

     • 865711 переглядiв

    Китай ще більше послабив COVID-правила

     • 1325385 переглядiв