yunesko-ne-vklyuchilo-venetsiyu-u-spisok-mists-yaki-znakhodyatsya-pid-zagrozoyu

ЮНЕСКО не включило Венецію у список місць, які знаходяться під загрозою

 • 414383 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Культурна організація ООН заявила в четвер, що не включила Венецію до списку всесвітньої спадщини, яка знаходиться під загрозою, не понизивши відповідно рейтинг міста. Про це пише AFP, передає УНН.

Деталі 

Італійське місто було в центрі уваги ЮНЕСКО через ризики, пов’язані з масовим туризмом і підвищенням рівня води, але на своїй щорічній зустрічі в Ер-Ріяді агентство вирішило не знижувати рейтинг. Також італійські контрзаходи по зменшенню потоку туристів були визнані «недостатніми».

«Комітет прийняв рішення не включати Венецію до списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою», — повідомило AFP джерело в ЮНЕСКО.

Кваліфікація «під загрозою» є першою зупинкою для виключення зі списку, який включає 1157 об’єктів, з яких 900 культурних, 218 природних і 39 змішаних.

Довідково 

ЮНЕСКО зберігає список всесвітньої спадщини, який, за її словами, є відображенням культурного та природного розмаїття планети.

Комітет Всесвітньої спадщини агентства збирається раз на рік, щоб оновити його, і багато країн вважають включення до списку вирішальним для туризму та можливості отримати фінансування для збереження об’єктів.

І навпаки, країни прагнуть уникнути виключення зі списку.

Нагадаємо

ЮНЕСКО внесло 20 об'єктів культурної спадщини України до Міжнародного списку культурних цінностей, які перебувають під посиленим захистом.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Донеччині окупанти поцілили у будинок молитви

     • 253839 переглядiв