yevroparlament-skhvaliv-vstup-khorvatiyi-do-shengenskoyi-zoni

Європарламент схвалив вступ Хорватії до Шенгенської зони

 • 343474 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Європейський парламент схвалив повноправне членство Хорватії в Шенгенській зоні. "За" проголосували 534 депутати, пише УНН з посиланням на сайт Європарламенту.

Цитата

"Хорватія пройшла найповнішу оцінку членства в Шенгені з усіх країн ЄС. Вона виконала 281 рекомендацію у 8 сферах Шенгенського законодавства. Комісія та Рада підтвердили готовність країни застосовувати шенгенські правила в повному обсязі. Європарламент повністю згоден: скасування контролю на внутрішніх кордонах має відбутися до кінця цього року", - повідомив доповідач Пауло Рангель після голосування.

Деталі

Щоб забезпечити дотримання фундаментальних прав на зовнішніх кордонах Євросоюзу, парламентарі закликали Хорватію поінформувати ЄП і Раду ЄС про те, як вона реалізувала свій план дій щодо управління зовнішніми кордонами ЄС, а особливо про незалежний механізм моніторингу дії працівників поліції.

Після інформації про затримання на кордонах Хорватії депутати Європарламенту хочуть, щоб Комісія оцінила управління зовнішніми межами Хорватії та аспекти основних прав в рамках програми оцінки Шенгенської зони, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що остаточне рішення про скасування внутрішнього контролю має прийняти Рада ЄС, діючи одноголосно.

Нагадаємо

Хорватія готується до переходу на євро, сподіваючись, що в умовах зростаючої інфляції цей крок принесе країні певний захист.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Європарламент схвалив вступ Хорватії до Шенгенської зони

     • 343474 переглядiв

    МАГАТЕ: Іран збільшує запаси високозбагаченого урану

     • 286161 переглядiв