ukenru
yes-zaprovadiv-bezoplatniy-rouming-dlya-ukrayinskikh-bizhentsiv

ЄС запровадив безоплатний роумінг для українських біженців

 • 198589 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Мобільні оператори країн Євросоюзу та України підписали спільну заяву щодо скоординовання кроків про забезпечення доступного зв'язку між абонентами. Відповідна ініціатива допоможе українським біженцям підтримувати зв'язок з рідними. Про це УНН повідомляє з посиланням на сайт Єврокомісії.

Цитата

"Я вітаю сьогоднішній важливий крок до дійсно безкоштовного роумінгу для українських біженців. Наші спільні зусилля окупилися... Знижуючи оптові обмеження, українські оператори зможуть з більшою готовністю пропонувати своїм клієнтам безкоштовний роумінг в Європейському союзі, полегшуючи їм можливість залишатися на зв'язку зі своєю сім'єю і друзями в Україні", - заявила доповідач Європарламенту з нового регулювання роумінгу Анжеліка Вінциг.

Деталі

Згідно з ініціативою, мобільні оператори знизять оптові тарифи на роумінг та інші збори, що призведе до мінімуму додаткові витрати як для європейських, так і для українських операторів. Спільну заяву вже підписали 24 оператори в країнах ЄС, а також українські "Київстар", lifecell і Vodafone.

Додамо

Рада Європейського Союзу офіційно повідомила, що ЄС ухвалив п'ятий пакет санкцій проти рф, куди увійшло вугільне ембарго, що запрацює аж у серпні 2022 року.

Українські Національні Новини

Технології