yes-vydilyv-ukrenerho-15-mln-yevro-na-remont-pidstantsii-poshkodzhenykh-vnaslidok-rosiiskykh-atak

ЄС виділив Укренерго 15 млн євро на ремонт підстанцій, пошкоджених внаслідок російських атак

 • 47263 переглядiв

Укренерго залучило 15 млн євро грантових коштів від Європейського Союзу через банк KfW на реконструкцію підстанцій, пошкоджених внаслідок атак Росії на енергетичну інфраструктуру України.

"Укренерго" залучило 15 млн євро у формі грантових коштів від Європейського Союзу через KfW для реконструкції підстанцій, що були пошкоджені внаслідок масованих атак росії на енергетичну інфраструктуру України. Про це повідомило Укренерго, пише УНН.

Деталі

11 червня, під час Міжнародної конференції з відновлення України в Берліні, була підписана важлива грантова угода. В рамках цього заходу, голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, Крістіан Лайбах із правління KfW, Вероніка Гарсіа дель Арко з KfW, віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, Герт Ян Купман з генерального директорату ЄК, та заступник міністра економіки України Володимир Кузьо оголосили про виділення 15 млн євро від Європейської комісії.

Ці кошти, які передані через державний Німецький банк розвитку KfW в рамках Інвестиційної платформи сусідства ЄС, підуть на придбання критично важливого обладнання та ремонт високовольтних мереж, пошкоджених під час масштабних російських атак.

"Європейський Союз підтримує Україну в ці складні часи з метою протистояння російській агресії, а також відновлення, реконструкції та модернізації країни. Для цього ми вже надали понад 98 мільйонів євро підтримки. Ми раді співпрацювати з ключовими міжнародними партнерами для мобілізації державних і приватних інвестицій, а також посилення нашої допомоги для малого та середнього бізнесу, муніципалітетів і регіонів, відновлюючи інфраструктуру та сприяючи переходу на "зелені" та цифрові технології", - зазначив єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.

Сьогоднішня грантова угода маркує старт співпраці між НЕК "Укренерго", KfW та Європейською комісією в рамках проєкту "Реконструкція та відновлення інфраструктури передачі електроенергії України". Найближчим часом очікується надання коштів для другої фази цього проєкту.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький висловив вдячність європейським державним інституціям і довгостроковим партнерам з державного Німецького банку розвитку KfW за їхню своєчасну та всеохоплюючу підтримку. Він підкреслив, що така підтримка в умовах постійних російських терористичних атак на енергетичні об’єкти України є суттєвим внеском у забезпечення енергетичної безпеки країни.

"Реконструкція, модернізація та розширення інфраструктури передачі електроенергії є надзвичайно важливими для відновлення та економічного розвитку України. Підвищення енергоефективності та інтеграція з Європою електроенергетичної системи України сприятимуть стабілізації подачі електроенергії. Як наслідок, по всій країні покращаться як умови для господарської діяльності, так і повсякденне життя українців", - підкреслила член правління KfW Крістіан Лайбах.

Нагадаємо

Національна енергетична компанія "Укренерго" отримала 30,4 млн євро від уряду Німеччини для підвищення надійності роботи української енергетичної інфраструктури.

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Саміт "Групи дев'яти" вперше не завершиться спільною заявою

     • 110676 переглядiв