yes-vydilyt-maizhe-43-mln-yevro-dlia-vdoskonalennia-zaliznychnoi-merezhi-v-ukraini

ЄС виділить майже 43 млн євро для вдосконалення залізничної мережі в Україні

 • 23590 переглядiв

Укрзалізниця отримає 43 млн євро від ЄС для розбудови євроколії. Проєкт передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1435 мм на ділянках Чоп-Львів та Львів-Чернівці-Вадул-Сірет.

Євросоюз виділить Укрзалізниці майже 43 млн євро  у рамках програми Європейського Союзу "Механізм "Сполучення Європи" (CEF) для реалізації стратегічних інфраструктурних проєктів, які будуть спрямовані на розбудову євроколії на території України. Про це повідомили в пресслужбі Укрзалізниці, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що проєктну заявку було схвалено Координаційним Комітетом програми 16 липня 2024 року. Проєкт передбачає вдосконалення залізничної мережі та розвиток колії 1435 мм для забезпечення технологічної сумісності та підвищення пропускної спроможності залізничної інфраструктури.

Його загальний бюджет 85,91 млн євро, CEF надасть Укрзалізниці 42,95 млн євро.

За допмогою коштів планують реалізувати:

  • проєктування реконструкції споруд залізниці з впровадженням колії 1435 мм на ділянці Чоп – Львів;
  • проєктування реконструкції споруд залізниці з будівництвом колії 1435 мм та електрифікацією на ділянці Львів — Чернівці — Вадул-Сірет — Держкордон;
  •  розробку стратегії реконструкції Львівського залізничного вузла з урахуванням перспектив розширення залізничної мережі колії шириною 1435 мм транс'європейської транспортної мережі (TEN-T) на території України;
  •  проєктування та будівництво колії 1435 мм з електрифікацією на дільниці Павлове-2 / Матьовце – Ужгород;
  •  електрифікацію колії 1435 мм на ділянці Чоп – Ужгород.

 Також передбачені витрати на проведення експертизи щодо відповідності вимогам TSI вищезазначених проєктів, а також ділянок Ковель – Ягодин – Держкордон та Медика/Мостиська ІІ – Львів (Скнилів).

На тлі пікового сезону: Київ та Одесу з'єднають додаткові рейси "Інтерсіті"23.07.24, 15:18

Популярні

Новини по темі

У МОЗ пояснили, коли потрібна екстрена вакцинація

 • 11422 переглядiв