yes-vidreaguvav-na-namiri-rosiyi-provesti-vibori-na-okupovanikh-teritoriyakh-ukrayini

ЄС відреагував на наміри росії провести "вибори" на окупованих територіях України

 • 2219688 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Європейський Союз засуджує наміри росії провести у вересні "вибори" на тимчасово окупованих територіях України і заявляє, що у рф немає законних підстав для подібних дій. Також у ЄС підкреслили, що всі причетні до цього особи зіткнуться з наслідками. Про це йдеться в заяві прессекретаря Європейської служби зовнішніх справ, поширеній у суботу, передає УНН.

Цитата

«Цього тижня центральна виборча комісія росії ухвалила рішення провести у вересні «вибори» на територіях України, тимчасово окупованих росією, що є ще одним порушенням міжнародного права. Це ще одна марна спроба росії вдавати, що вона узаконює свій незаконний військовий контроль і спробу анексії Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», - ідеться в заяві.

Зазначається, що це серйозно порушує Статут ООН і незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«У росії немає законних підстав для подібних дій на території України. росія, її політичне керівництво і всі, хто причетний до організації цих так званих виборів, зіткнуться з наслідками своїх незаконних дій», - наголошується в заяві.

Окрім того, Європейський Союз підкреслює, що залишається непохитним у своїй підтримці України.

«росія повинна негайно, повністю і беззастережно вивести всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - сказано в заяві.

Доповнення

У росії призначили "вибори" депутатів міських рад і представницьких органів муніципальних утворень у чотирьох окупованих областях України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти вночі та вранці обстріляли Сумщину вже 12 разів

     • 858541 переглядiв

    В Одесі заборонили купатися на міських пляжах

     • 1247967 переглядiв

    Окупанти зранку обстріляли Куп'янськ, пошкоджено будинок

     • 980981 переглядiв

    рф зменшила кількість ракетоносіїв в Чорному морі

     • 773163 переглядiв