ukenru
yes-vidiliv-4-mln-yevro-dopomogi-nepidkontrolnim-rayonam-donbasu

ЄС виділив 4 млн євро допомоги непідконтрольним районам Донбасу

 • 10755 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Європейський Союз виділив 4 млн євро гуманітарної допомоги населенню на Сході України. Про це йдеться у прес-релізі Європейської Комісії, копія якого є в розпорядженні УНН.

"Європейський Союз виділив додатково 4 млн. Євро для продовження доставлення гуманітарної допомоги на Сході України, такої необхідної на початку зими", - йдеться в повідомленні.

У Комісії зазначили, що гуманітарна допомога ЄС Україні з 2014 року складає 116 млн євро.

"Цивільне населення на Сході України продовжує страждати через чотирирічний конфлікт. Європейський Союз продовжує підтримувати всіх тих, хто цього потребує, в будь-якому місці. Це наш гуманітарний та моральний обов'язок. Нове фінансування дозволить нам надавати допомогу в не контрольовані державою райони, де гуманітарна ситуація залишається дуже важкою ", - пояснив Комісар з гуманітарної допомоги та кризового менеджменту Христос Стиліанідес.

У ЄС зазначили, що фінансування допоможе найбільш вразливим верствам населення, що мешкає у районах, непідконтрольних Києву, протягом зимового періоду, наприклад, шляхом надання обігрівачів.

Як повідомляв УНН, 11 грудня Євросоюз перерахував Україні перший транш четвертої програми макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро.

Українські Національні Новини

Політика