yes-prodovzhyv-indyvidualni-sanktsii-proty-rf-shche-na-piv-roku

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти рф ще на пів року

 • 44207 переглядiв

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти росіян, відповідальних за підрив територіальної цілісності України, ще на шість місяців до 15 вересня 2024 року, зберігши обмеження щодо понад 2100 фізичних та юридичних осіб, які підтримують військову агресію Росії в Україні.

Індивідуальні санкції ЄС щодо росіян продовжили ще на пів року, через продовження загарбницької війни рф на території України. Про це йдеться в заяві опублікованій на сайті Європейської Ради, передає УНН.

Сьогодні Рада ухвалила рішення про продовження обмежувальних заходів щодо осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, ще на шість місяців, до 15 вересня 2024 року.

– йдеться у повідомленні на сайті ради ЄС.

Деталі

Зазначається, що існуючі обмежувальні заходи передбачають обмеження пересування фізичних осіб, заморожування активів і заборону надавати кошти чи інші економічні ресурси фізичним та юридичним особам зі списку. Санкції продовжують діяти на понад 2100 фізичних та юридичних осіб, які так чи інакше підтримують триваючу невиправдану військову агресію росії проти України.

Зазначається, що у контексті перегляду санкцій рада також вирішила не поновлювати списки трьох осіб і вилучили зі списку дев'ятьох, які вважаються вже мертвими

Європейська Рада також зауважила, що здатність росії вести агресивну війну має бути ще більше послаблена, зокрема шляхом подальшого посилення санкцій, а також шляхом їх повного та ефективного впровадження та запобігання їх обходу.

Додатково

УНН також повідомляв про те, що Європарламент ухвалив директиву (регуляторний документ ЄС – ред.) про криміналізацію порушення та обходу санкцій ЄС. В документі описується загальне визначення і мінімальні покарання за порушення. 

Популярні

Новини по темі

ЄС продовжив індивідуальні санкції проти рф ще на пів року

 • 44207 переглядiв