ukenru
yes-kritikuye-rishennya-povtorno-provesti-vibori-v-stambuli-na-yakikh-peremig-opozitsioner

ЄС критикує рішення повторно провести вибори в Стамбулі, на яких переміг опозиціонер

 • 8664 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Європейський союз критикує рішення турецької влади провести повторні вибори мера Стамбула, на яких несподівано переміг опозиціонер. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні 7 травня закликала турецьку владу "невідкладно" пояснити своє рішення. Вона зазначила, що "забезпечення вільного, чесного та прозорого виборчого процесу є важливим для будь-якої демократії".

Німеччина назвала рішення турецької влади "незрозумілим", а Франція закликала показати "повагу до демократичних принципів".

Державний департамент США прямо не критикував рішення, однак зазначив, що "здорова демократія" із прозорими виборами є в інтересах самої Туреччини.

Владна Партія справедливості та розвитку оскаржила перемогу кандидата від опозиційної Народно-республіканської партії Екрема Імамоглу, заявивши про "порушення та корупцію".

Нагадаємо, 6 травня Вища виборча комісія Туреччини вирішила скасувати результати виборів мера Стамбула і провести повторне голосування 23 червня, що викликало протести в найбільшому турецькому місті.

Українські Національні Новини

Новини Світу