yermak-ta-prezidentka-yevroparlamentu-obgovorili-protses-implementatsiyi-formuli-miru-ukrayini

Єрмак та президентка Європарламенту обговорили процес імплементації "формули миру" України

 • 220077 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою. Вони зосередили особливу увагу на процесі імплементації української формули миру. Також вони обговорили ситуацію на фронті й важливість захисту української цивільної інфраструктури. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

Деталі

Єрмак подякував Європарламенту та особисто Мецолі за лідерство в підтримці України. Співрозмовники обговорили нещодавнє схвалення Європейським парламентом мандата щодо створення фінансового інструменту для України Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро у межах внесення змін до Багаторічної фінансової перспективи ЄС на 2021–2027 роки.

«Рішення Європарламенту стимулюють інших партнерів не знижувати темп у підтримці України та наближенні перемоги», – наголосив Єрмак.

Повідомляється, що сторони також обговорили поточну ситуацію на фронті й важливість захисту української цивільної інфраструктури, зокрема енергетичної, в умовах постійних терористичних атак з боку росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія виділяє 50 мільйонів євро для підтримки енергетики України взимку

«Керівник Офісу Глави держави та Президентка Європарламенту зосередили особливу увагу на процесі імплементації Української формули миру», - зазначається в повідомленні.

Єрмак запросив Європарламент долучитися до третьої зустрічі на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників.

«Залучення Європарламенту до імплементації Української формули миру сприяє розширенню кола тих, хто її підтримує, і наближає проведення Глобального саміту миру за участю провідних лідерів Глобального Півдня», – зазначив керівник Офісу Президента.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо безпекової ситуації на Близькому Сході й відзначили важливість зусиль щодо максимального захисту цивільного населення в умовах бойових дій.

Доповнення

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявляв, що «формула миру» Президента Володимира Зеленського єдина ініціатива, яка зараз серйозно обговорюється в міжнародній спільноті.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Тепер у WhatsApp можна створювати декілька облікових записів

     • 240587 переглядiв