yaponiya-vmikala-sireni-cherez-zapusk-raketi-kndr

Японія вмикала сирени через запуск ракети КНДР

 • 662161 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Запуск ракети Північною Кореєю викликав тривогу в північній Японії, де було видано наказ про евакуацію, який потім було відкликано за 30 хвилин, пише УНН з посиланням на BBC News.

Деталі

На Хоккайдо завили сирени, і в четвер уранці жителям було наказано «негайно евакуюватися». Влада заявила, що ракета не впала поряд з островом, і зняла тривогу.

Японська берегова охорона заявила, що ракета впала у води на схід від Північної Кореї. Міністр оборони Японії Ясукадзу Хамада заявив, що не може підтвердити, чи ракета пролітала над винятковою економічною зоною Японії.

Напруженість у регіоні зростає, оскільки цього року Північна Корея вже випустила близько 30 ракет. Вважається, що остання була ракетою середньої чи більшої дальності, але подробиці про те, яку зброю було випробувано в четвер вранці, поки що не оприлюднено.

Цей останній запуск відбувся за кілька днів після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав своїм військовим прийняти "практичніший і наступальніший" підхід до стримування війни, як повідомляє його державне інформаційне агентство KCNA. 

Японія, Південна Корея та США засудили останні випробування.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що його уряд проведе засідання Ради національної безпеки щодо запуску.

Це важливий тиждень для Північної Кореї, оскільки вона святкує 11-річчя Кіма при владі - країна зазвичай відзначає такі річниці демонстрацією військового прогресу. Останній запуск ракети також відбувся за два дні до дня народження лідера-засновника Північної Кореї Кім Ір Сена – найбільшого щорічного свята у календарі країни.

Нагадаємо

Північна Корея запустила ракету у сторону Східного моря.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Японія вмикала сирени через запуск ракети КНДР

     • 662161 переглядiв

    Глобальні продажі нових автомобілів за рік просіли на 1,4%

     • 626022 переглядiв

    Донеччина: росіяни вбили ще одну людину, двох поранили

     • 463165 переглядiв

    Де сьогодні брати парасольку - прогноз синоптиків

     • 600684 переглядiв

    Миколаївщина: російські окупанти били з РСЗВ по Очакову

     • 755965 переглядiв