vzhe-proishla-vyprobuvannia-na-polihoni-ukrainski-rozrobnyky-stvoryly-rukhomu-vohnevu-tochku

Вже пройшла випробування на полігоні: українські розробники створили рухому вогневу точку

 • 120367 переглядiв

Україна розробила дистанційно керовану мобільну вогневу точку UTE MT-1, випробування якої завершилися, і планується виробництво вдосконалених установок.

Компанія Ukrainian Technical Equipment розробила рухому вогневу точку UTE MT-1, на яку встановлюється крупнокаліберний кулемет. Проект вже пройшов випробування на полігоні. Про це розповів віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Деталі

"Плюс рухомої вогневої точки в тому, що нею можна керувати дистанційно, а це збереження життя військових. Дослідний зразок враховує вимоги військових. З очевидних переваг розробки - малопомітна, прохідна й легка, тобто її просто перевозити бусом чи пікапом, куди вона заїжджає власним ходом", - зазначив Федоров.

Федоров зазначив, що проект пройшов випробування на полігоні та отримав грант від Brave1 на виготовлення двох удосконалених зразків.

"У планах розробників - встановити на точку іншу зброю та перевірити роботу нових режимів зв’язку", - резюмував міністр.

Нагадаємо

Куленепробивна автоматизована система під кулемети "ШаБля" перетворилась зі стартапу в сталий проєкт, який контрактує держава.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    рф тримає в полоні 25 журналістів - Юрчишин

     • 24177 переглядiв