vyduriuvav-hroshi-u-rodychiv-ukrainskykh-viiskovykh-vykryto-viaznia-zhytomyrskoi-vypravnoi-ustanovy

Видурював гроші у родичів українських військових: викрито в’язня Житомирської виправної установи

 • 25085 переглядiв

Служба безпеки України викрила ув'язненого Житомирської виправної колонії, який вимагав гроші у родичів полонених або зниклих безвісти на фронті українських військовослужбовців, обіцяючи посприяти у їх розшуку та поверненні додому.

Служба безпеки викрила в’язня Житомирської виправної установи, який видурював гроші у родичів українських військових, які перебувають у полоні або зникли безвісти на фронті. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише УНН.

Деталі

За даними слідства, незаконну діяльність організував в’язень однієї із виправних установ Житомира.

Зловмисник в інтернеті знаходив людей, які розшукували своїх близьких – бійців ЗСУ, що потрапили в полон або зникли під час боїв на передовій. Потім фігурант телефонував родинам українських захисників та за гроші обіцяв знайти й повернути їх додому.

Під час таких розмов в’язень представлявся учасником "пошукової групи" і вихвалявся "потрібними" зв’язками. Вартість "послуг" шахрая становила від 5 до 55 тис. грн. Сума залежала від платоспроможності потерпілого.

Встановлено, що гроші перераховували на банківські картки його співкамерників і спільників "на волі". Серед них були його матір та цивільна дружина. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисником понад 50 тис. грн з близьких українського воїна, який вважається зниклим безвісти,

- йдеться у повідомленні.

Під час обшуків у камері в’язня-шахрая та за місцем проживання його спільників виявлено декілька мобільних телефонів, банківські картки та інші речові докази злочинної діяльності.

Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших співучасників злочину.

Нагадаємо

У Сумській області затримали шахрая, який вимагав хабар у розмірі 100 000 гривень від дружини військовополоненого, обіцяючи вплинути на першочергове включення її чоловіка до списку на обмін полоненими.

Ольга Розгон

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі