voroh-trymaie-na-pivnichnomu-kordoni-v-rf-ta-bilorusi-uhrupuvannia-v-ponad-20-tys-viiskovykh-naiev

Ворог тримає на північному кордоні в рф та білорусі угрупування в понад 20 тис. військових - Наєв

 • 26988 переглядiв

На території рф ворог створив угруповання загальною чисельністю у близько 20 тисяч осіб, а з боку білорусі утримується близько 1800 осіб зі складу збройних сил. Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, пише УНН

 Станом на зараз обстановка у Північній операційній зоні залишається контрольованою. В той же час на території російської федерації, противник створив та утримує угруповання загальною чисельністю близько 20 тис. осіб

-заявив Наєв. 

За його словами, підрозділи ворога постійно ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів та активно нарощують інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості.

Крім того, відмічаються заходи з переозброєння підрозділів на новітні або модернізовані зразки озброєння.

"Своєю чергою з боку республіки білорусь, з метою посилення кордону, крім підрозділів прикордонної служби, вздовж кордону утримується близько 1800 осіб зі складу збройних сил білорусі", - наголосив Наєв. 

"Перебування поблизу кордону з росією є небезпечним" - Наєв про ситуацію на півночі17.01.24, 08:58

З його слів, військовими та правоохоронними підрозділами на постійній основі проводяться заходи бойової підготовки, нарощується система спостереження та інженерно-фортифікаційне обладнання місцевості вздовж кордону.

Також він зауважив, що воєнно-політичне керівництво білорусі продовжує надавати допомогу рф у збройній агресії проти України, шляхом постачання та ремонту озброєння і військової техніки. На підприємствах військово-промислового комплексу білорусі виробляють нові та переробляють застарілі боєприпасів, з подальшою їх передачею в інтересах збройних сил росії, вказав Наєв. 

Сили оборони на Авдіївському напрямку відбили 44 атаки ворога - Генштаб19.01.24, 08:07

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі