vorog-maye-na-meti-do-kholodiv-sprobuvati-maksimalno-prosunutisya-do-kupyanska-yevlash

Ворог має на меті до холодів спробувати максимально просунутися до Куп'янська - Євлаш

 • 301760 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Куп’янський напрямок є одним з надважливих для ворога, за минулу добу він 878 разів тут обстріляв позиції ЗСУ. Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

«Цей напрямок зараз є ключовим для ворога у нашій смузі відповідальності і, звичайно, що ми також діємо адекватно до оперативної обстановки. Наразі ворог 687 разів обстрілював наші позиції на цьому напрямку. Використовує традиційно як реактивну артилерію, так і ствольну. Також дуже широко застосовує свої міномети різних калібрів. Переважно це крупні калібри 120-мм, та поряд з цим застосовує свою авіацію. Це пари Су-35, Су-34, які використовують керовані авіабомби, та застосовують свою армійську авіацію, зокрема, Ка-52 та Мі-8»,- сказав Євлаш.

Деталі

Наразі мета окупантів, з його слів, - це встигнути до настання холодів здобути собі і вигідні позиції, і спробувати максимально просунутися до Куп’янська.

"Він (противник - ред.) вирішив зараз акцентувати на найважливішій для себе цілі, а саме - встигнути до настання холодів здобути собі і вигідні позиції, і спробувати максимально просунутися до Куп’янська", - сказав Євлаш.

Проте, за словами речника, "так просто їм це не вдасться", оскільки протягом довгого часу ЗСУ обладнували там інженерні позиції та робили мінно-вибухові загородження.

Зараз, додав він, дещо зменшилася інтенсивність бойових дій, через погодні умови. При цьому за минулу добу було ліквідовано 163 окупанта, 24 зразки озброєння та військової техніки було уражено, серед яких і 5 танків Т-72, шість броньованих машин, чотири гармати Д-30 та ще одна МСТА-Б. Ворог акцентує увагу поблизу Синьківки, Іванівки, Стельмахівки та Надії, проте нашим Силам оборони вдається відбивати атаки, не даючи противнику просунутися вперед, вказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни збільшили інтенсивність наступальних дій на Лимано-Куп'янському напрямку - речник

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Премʼєр Угорщини Орбан зустрівся з путіним у Пекіні

     • 316136 переглядiв

    На Київщині викрило схему імпорту ліків без сплати податків

     • 262507 переглядiв

    "Армія дронів": на фронт передали ще понад 800 безпілотників

     • 184987 переглядiв